UPL-koulutus

Ultrakevytlentokoulutus

UPL eli Ultralight Pilot License-kurssi koostuu teoriatunneista ja koululennoista kuten PPL(A)-koulutuskin. Teoriaosan voi suorittaa esimerkiksi Suomen Urheiluilmailuopiston verkkokursseilla. Lento-osa on mahdollista suorittaa oman aikataulun mukaan ja yleensä koulutus kestää 5-8 kuukautta.

UPL Lentokoulutus sisältää vähintään 25 lentotuntia. Ne muodostuvat koululennoista, jotka suoritetaan ensiksi yhdessä opettajan kanssa ja myöhemmin koulutuksen edetessä yksin. Koululennoilla harjoitellaan koneen käsittelyä ja toimintaa matkalennoilla. Ensimmäiselle yksinlennolle pääset n. 10-15 lentotunnin jälkeen.

Ennen lentokoetta oppilaan täytyy suorittaa teoriakokeet. Lentokoulutus päättyy lentokokeeseen tarkastuslentäjän kanssa. Tämän jälkeen UPL-lupakirjan haltija voi suorittaa matkustajankuljetusoikeuden erillisellä tarkastuslennolla, kun hän on toiminut koneen päällikkönä yhteensä  vähintään 10 tuntia.

Koulutuksen voi aloittaa 16-vuotiaana ja lupakirjan voi saada täytettyään 17 vuotta. Normaali terveys riittää eivätkä silmälasitkaan ole yleensä este. Ennen koulutuksen aloittamista on suositeltavaa käydä ilmailulääkärillä tarkastuksessa lääketieteellistä kelpuutusta varten.

Kurssille osallistuminen edellyttää Keski-Suomen Ilmailijoiden jäsenyyttä.

Kurssien hinnat löydät täältä!