PPL(A)-koulutus

PPL(A) eli Private Pilot Licence(Aeroplanes) eli yksityislentäjänlupakirja  kurssi koostuu teoriatunneista ja koululennoista. Teoriaosan voi suorittaa esimerkiksi Suomen Urheiluilmailuopiston verkkokursseilla. Lento-osa on mahdollista suorittaa oman aikataulun mukaan ja yleensä koulutus kestää 6-12 kuukautta.

PPL(A) Lentokoulutus sisältää vähintään 45 lentotuntia. Ne muodostuvat koululennoista, jotka suoritetaan ensiksi yhdessä opettajan kanssa ja myöhemmin koulutuksen edetessä yksin. Koululennoilla harjoitellaan koneen käsittelyä ja toimintaa matkalennoilla. Ensimmäiselle yksinlennolle pääset n. 10-15 lentotunnin jälkeen.

Ennen lentokoetta oppilaan täytyy suorittaa Traficomin järjestämät teoriakokeet. Lentokoulutus päättyy lentokokeeseen tarkastuslentäjän kanssa.

Koulutuksen voi aloittaa 16-vuotiaana ja lupakirjan voi saada täytettyään 17 vuotta. Normaali terveys riittää eivätkä silmälasitkaan ole yleensä este. Ennen koulutuksen aloittamista on suositeltavaa käydä ilmailulääkärillä tarkastuksessa lääketieteellistä kelpoisuutta varten.

Kurssille osallistuminen edellyttää Keski-Suomen Ilmailijoiden jäsenyyttä.

Kurssien hinnat löydät täältä!