Purjelento

Haluatko haastaa itsesi ja omat taitosi, ja lentää kauniina kesäpäivänä tuntikausia ilman moottoria? Haluaisitko tehdä joskus pari silmukkaa tai nauttia henkeäsalpaavista maisemista kumpuavien, kultareunaisten pilvitornien välissä? Silloin purjelento on sinun lajisi.

Purjelentokone hinataan taivaalle toisella lentokoneella, tai joillain lentopaikoilla vintturilla. Hinaus 500 metriin kestää lentokoneella muutaman minuutin, jonka jälkeen purjekone jatkaa lentoaan omin avuin. Purjelentäjä etsii nousevia ilmanvirtauksia (termiikkejä), joiden avulla voi nousta jopa 2-3 kilometrin korkeuteen. Pilvilentotaitoiset lentäjät voivat nousta pilven sisällä helposti yli 4 kilometrin korkeuteen.

Termiikin huipulla oikaistaan kone suoraan lentoon ja jatketaan matkaa kohti seuraavaa käännepistettä, etsien samalla uusia termiikkejä. Tai päivän päätteeksi suunnataan kohti lentokenttää laskeutumista varten.

Purjelentolupakirjan voi saada 16 vuotta täyttänyt, mutta kurssin voi aloittaa jo nuorempana. Lupakirjan suorittamiseen vaaditaan vähintään 15 lentotuntia ja 45 lentoa, joista osa suoritetaan yksinlentoina opettajan valvonnassa. Tarkempia tietoja lentokoulutuksesta ja esittelylennoista voit kysyä Keski-Suomen ilmailijoiden koulutuspäälliköltä tai suoraan purjelennon opettajilta.

Tietoa purjelentokoulutuksesta saat tästä.

Yhteystiedot

Katso myös purjelentokalustomme!