Purjelentäminen

Ihmisen ainainen unelma on lentää vapaana taivaalla kuin lintu. Mikäpä olisi parempi tapa tämän haaveen toteuttamiseen kuin purjelentäminen. Äänettömänä, ilman moottoria ja täysin aurinkovoimalla liikkuvalla purjelentokoneella lentämiseen pääsee käsiksi todella läheisesti.

Keski-Suomen Ilmailijat järjestää purjelento- ja moottoripurjelentokursseja vuosittain. Purjelentokoulutus koostuu teoria- ja lento-osuuksista. Teoriakoulutus sisältää noin 40 tuntia teoria-aineita (mm. ilmailun säädökset, sääoppi, radioliikenne, lentosuunnistus). Lento-osaan kuuluu vähintään 10 lentotuntia ja 50 lentoa. Näistä 20 viimeisintä voi olla opettajan valvomia yksinlentoja.

Kurssille voi tulla sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta. Lupakirjan voi saada 16 vuotiaana. Terveydelliset vaatimukset ovat samaa luokkaa kuin ajokortissa. Varmista mukana olosi seuraavalle kurssille ja ilmoittaudu jo tänään!

Haasteet eivät purjelennossa lopu kesken: matkalennot, suorituslennot ja kilpailut asettavat aina uudet tavoitteet kokemuksesta riippumatta. Lisäksi voit hankkia esimerkiksi matkustajankuljetusoikeuden tai pilvilentokelpuutuksen.

Purjelento on sosiaalista toimintaa. Lentäjän lisäksi tarvitaan kavereita auttamaan koneiden siirtelyssä ja tietenkin myös taivaalle hinaamisessa. Iso osa lentotoiminnasta tapahtuu Naarajärven lentokentällä, jossa hyvän lentokelin sattuessa vierähtää koko päivä, joskus useampikin yhteen menoon!

Katso myös lentokalustomme!